• banner4.jpg
 • kagyló2.jpg
 • banner3.jpg
 • banner4
 • HAJÓ800.jpg
 • Nyaraljon jól felszerelt lakókocsiban a görögországi Ouzouni kempingben Nea Mourdaniában! 30/518-6224
 • Fedezze fel Görögország nevezetességeit! 30/518-6224
 • Élvezze a görög tenger szépségét, mártózzon meg a páratlan élményt nyújtó görög tengerben!
  Még három különböző helyszínen! Korinos, Platamonas, Halkidiki!
 • A lassan mélyülő homokos tenger kisgyermekkel utazók részére ajánlott! 30/518-6224
 • Nyaralását akár részletre is kifizetheti! Hívjon a részletekért: 30/518-6224

Nea Moudania
nea mou7
A kempingtől 6 km-re található. 1922 után épült, kisázsiai görög menekültek adták a település nevét. Lakossága 6500 fő, akiknek foglalkozása a  halászat,és a mezőgazdaság. Nea Moudania népszerű Thessalonikabeliek körében, akik itt  építik (második) házukat.
A strandon élvezhetik a kávét, a nagyon friss halat,és a ouzo nyalánkságokat. A tengerben a víz ideális a gyermekek részére, valamint azok számára, akik nem különösebben jó úszók. Felejthetetlen pillanatokat tölthet el, városban. Bárok, klubok, kirakatok, vásárlási lehetőségek sokasága várja Önt.

Nea Potidea
Nea Potidea a Chalkidiki-félsziget első, Kassandra nyúlványának bejáratánál helyezkedik el, melyet három oldalról víz vesz körül, Nea Moudania városkától (a kempingtől),mindössze 7Km-re.  A szárazföldtől az ókor óta hajózható csatorna választja el. A kikapcsolódni vágyókat a tengerpart mentén és a városkában éttermek, tavernák, kávézók, üzletek várják. A gyermekek részére játszótér van közvetlenül a tengerpart, és az éttermek közelében. Érdemes megtekinteni, mert a kis városka csodálatosan szép tengerparttal rendelkezik. 

Petralona cseppkőbarlang
Thesszalonikitől kb. 50 km-re, Petralona településtől pedig kb. 2 km-re található az a híres cseppkőbarlang, ahol egy kb. 700.000 éves előember koponyáját találták meg. Kutatások bebizonyították, hogy a petralonai barlangban talált leletek Európa szinten a legrégebbi leletek az előemberről. A barlangot 1959-ben Philippos Chatzaridis helyi lakos fedezte fel, a koponyát pedig Christos Sariannidis, egy szintén helyi lakos találta. A barlang csak ezután tett szert a nemzetközi hírnévre, miután Aris Poulianos, a Görög Antropológiai Társaság alapító professzora megkezdte a barlang feltárását 1965-ben. Sajnos a barlangnak csak egy rövidke része látogatható, de kárpótol a látvány, illetve az ősi misztikuma. Sajnos a barlangban fényképezni nem lehet, egyrészt mert az ásatások még folynak, másrészt biztonsági okokból, mert a különböző fények kárt tehetnek a cseppkő anyagában. A Barlang reggeltől sötétedésig nyitva van, a bejárathoz külön buszok  indulnak a hely lábától.  A belépő magába foglalja a barlang mellett található múzeumi belépő árát is, illetve csoportok kedvezményesen látogathatják a barlangot!

További kirándulási lehetőségek:  

zacskó 400Sithonia
A Szithonía a Halkidikí-félsziget három szigete közül a középső. Nyugat felől a Kasszandra, keletről az Athosz-félsziget fogja közre. A partvidéken halászfalvak, kikötők vannak, erdőkkel körülölelve. Az elmúlt évtizedekben a turizmus vált a helyiek fő bevételi forrásává. Apartmanok, szállodák épültek főleg a tengerpart közelében.  Érdemes ide ellátogatni. Sithonia az a hely, ahol tökéletes homokos strandok, kristálytiszta víz, az ókori görög történelem, és persze ízletes görög konyha megtalálható. A Szithonía-félsziget magyarok által leglátogatottabb városa Sarti. Sartitól 10Km-re fekszik a csodálatos narancspart. Az úton érdemes megállni a kirakodó zöldségeseknél, mert ízletes fügét, szölőt vásárolhatunk.

Olympos hegy
Olympos az istenek lakhelye, Görögország legmagasabb hegysége, amely az ország északi részén, Thesszália és Makedónia határán emelkedik. A legújabb mérések alapján 2918,8 méteres magasságával Hellász legmagasabb hegye és egyike Európa legmagasabb csúcsainak is. Az ide látogató turisták, vagy hegymászók a hegy lábánál fekvő Litochoróból, azaz az Istenek városából indulhatnak a Zeusz trónjának is nevezett csúcs meghódítására. A görög mitológia elbeszélései alapján az istenek lakhelye az Olümposz legtetején volt. Itt élt a 12 olümposzi isten, azaz a Dodekatheon. Vezetőjük Zeusz volt, az időjárás, a mennydörgés és a villámok istene, aki a Mitikasz csúcson levő trónjáról uralkodott. Az Olümposz földi paradicsom a hegymászók és a túrázók számára. Ha valaki túrára indul, gondoskodjon róla, hogy legyen nála elegendő víz, élelem, a meleg és az eső elleni védekezéshez fontos eszközök , na és persze egy jó térkép! Érdemes ide ellátogatni, szinte belelehet harapni a tiszta levegőbe. 

Tempi völgy
Az Olimposz és az Ossza hegység között terül el ez majdnem 10 km hosszú szakadékokkal tagolt szoros. Ma itt vezet keresztűl az E75-ös út. Már a régi idők óta fontos útvonal vezetett át rajta, hiszen a völgyön át vezető út köti össze Észak Görögországot a Déli országrésszel. Az ókorban a Persza, Xerkszész uralkodó csapatai itt törtek be Athén felé, késöbb 1941-ben a Német megszálló csapatok ugyanitt hatoltak be, ennek az emlékére van egy emlékmű is. A magas sziklák alatt folyik keresztül a Pineosz folyó, melynek partján zölddel a természet, és sok babérfát is találhatunk. A legenda szerint Daphné Apollón szerelme elől ide menekült és babérfává változott. Daphné neve jelentése babér. Daphné forrása a völgy közepén fekszik. Itt van autóparkoló, kisebb bazárféle. Egy függőhídon átsétálva jutunk át az Agia Paraszkevi barlangkápolnához. Állítólag aki alatt megremeg a híd annak nem tiszta a lelkiismerete, de gyakorlatilag megremeg az erős léptek alatt hiszen függőhíd. Itt a fenti kutakból ha vizet merítünk állítólag megfiatalodunk. Aki még nem ivott természetes folyóvízből, itt  megteheti. A híd alatt a hegy gyomrából tör fel egy nagyon tiszta vizű patak. 


Meteorák
A Meteorák a legnevezetesebb látnivalók egyike Görögországban. A környék tele gigantikus torony- és csipke alakú sziklákkal. Maguk a sziklák egyenként 100–150 m magasak. A Meteora (görög szó) "levegőben levegőt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében keresendők a csúcsok. Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek egyenként 600 évnél idősebbek – a környék ennek köszönhetően igen híres zarándokhellyé vált. A kolostorok közül ma már csak ötöt használnak a szerzetesek. Maguk az épületek elszórtan, csaknem 300 m magasan, tűhegyes, alig megközelíthető, meredek hegycsúcsokon helyezkednek el. 1920-ig az épületeket csak létrákon lehetett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Ma már hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és mély szakadékokat áthidaló hidakon bárki elérheti az épületeket.